Velusinus R (Vegas)

Velusinus R (Vegas)
Geboortedatum: 1994
Geslacht: Diepvries
Kleur: Bruin
Stokmaat: 1.65 m
Stamboek: KWPN, Zanngersheide
Afstamming: VOLTAIRE x JOOST (CONUS)
Velusinus R (Vegas)

Zangersheide, KWPN (fokfamilie 154)
Grand Prix-winnaar die zich tijdens de zwaarste parcoursen heeft bewezen. Hengst met veel bloed en een fantastische instelling. Toptelg uit de Melusiena-stam met louter stempel-hengsten in de pedigree! Springindex: 142. 

Velusinus R maakt al weer jaren furore op het hoogste niveau van de springsport. Onder de naam Vegas werd deze hengst door Christine Tribble uitgebracht in de landenwedstrijden van de Samsung Superleague. Vegas won onder meer de loodzware Grote Prijs van Syracuse.

Velusinus stamt uit een zeer sterk op de springsport gerichte moederlijn met vele bewezen prestatieverervers achter elkaar. Vader Voltaire staat als vierde genoteerd op de ranglijst van de WBFSH. De moeder van Velusinus R (D Ulisina) is een dochter van de overbekende stempelhengst Joost. Joost bracht vele internationale springpaarden zoals Osta Carpet’s Carrera, G Adermie, Hay Guy, Germus R, V.I.P., Little Elk, Blue Chip en Bonius.

Velusinus R komt uit de beroemde Melusiena-stam, die al veel goede sport- en fokpaarden heeft voortgebracht. Eén van hen is het internationale springpaard Jade (v.Ladalco), een halfzuster van Velusinus R.

 

€ 125,- per rietje ( worden per 10 rietjes verkocht )

Contactgegevens

Leo Brouwer
+31 (0)6 12 720 084
leo@stalbrouwer.com

Marthijs Brouwer
+31 (0)6 30 551 138
marthijs@stalbrouwer.com

Stal Brouwer
Achter ‘t Hout 17
9461 TH Gieten